De Stoerderij is een kleinschalige waterbuffelboerderij in de buurt van Eindhoven. Gestart in 2010 met de aankoop van 9 vrouwelijke “stoere” waterbuffels. Vanaf augustus / september 2012 worden de eerste kalfjes verwacht en wordt de eerste Nederlandse buffelmelk geproduceerd die dan biologische gecertificeerd is.

De melk van de waterbuffel wordt gekenmerkt door het hoge eiwit- en vetgehalte en is vooral bekend van de traditionele buffelmozzarella. Van buffelmelk kunnen ook harde kazen, yoghurt, ijs, en boter gemaakt worden.

De Stoerderij zoekt een “stoere” verzuivelaar / kaasmaker die :

* kennis en ervaring heeft van verzuivelen en/of kaasmaken.

* bereid is als ondernemer(s) een samenwerking aan te gaan met De Stoerderij (geen loondienst)

* beschikt over veel enthousiasme, doorzettingsvermogen, energie en een pioniersmentaliteit.

* interesse heeft in een biologische bedrijfsvoering.

* affiniteit met zaken als “familiekudde” (kalfjes bij de koe), weidegang en antibiotica-vrij en dit weet te combineren met een zakelijke manier van denken.

* bij voorkeur kennis en ervaring heeft met marketing.

* bij voorkeur woonachtig is in de regio (Oost-) Brabant.

Gezien de geringe hoeveelheid melk op jaarbasis (10.000 – 15.000 liter) betreffen het parttime werkzaamheden.

Meer informatie en reacties

Meer informatie over De Stoerderij is te vinden op de website www.destoerderij.nl.

Reacties en vragen, graag in eerste instantie via e-mail, naar info@destoerderij.nl.