De Italianen zijn dol op hun ijs . Lekker zoet is hun passie…….Veel Italianen houden niet van kleur stoffen en maken hun ijs van fruit . . Maar tegen woordig de ijskarretjes gebruiken weer wel kleurstoffen , ook in Italié
Dan niet vergeten de ,, olijven , Bij elke maaltijd zit bijna olijven bij .
Een Nederland recept met Italiaanse uitstraling
Ingredienten:
- 1/2 Tomaat - 2 Eieren - Oregano - Geraspte kaas (kan elk soort zijn) - Boter (voor in de koekepan) - Boterhammen (om het op te leggen)
Bereiding:
Voorbereiding: Snij eerst de tomaat doormidden (met de kant waaraan het heeft gehangen naar je toe).
Leg het dan overdwars en snij het weer, zodat je kleine stukjes tomaat hebt.
Doe nu de kaas in de rasp, en hou het in een bakje.
Bereiding: Tik de eitjes uit in de koekepan (of dergelijk)(zorg wel dat er weinig of geen schilfers of andere harde stukjes in zitten).
Laat het ongeveer een minuut of 1-2 op een laag pitje doorbakken.
Doe nu de tomaatjes er bij.
Gooi dan de kaas erop.
Als laaste om het een beetje Italiaans te maken doe je er oregano erop (mag best veel zijn).