Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Bolognese saus

  • Remi Crevere

    Wie weet het echte recept voor Bologneses saus?

    de saus uit potten en pakjes lijkt er tenslotte toch niet op!

    Alvast bedankt en veel kookplezier

    Remi

  • derk

    kilo runder gehakt aanbakken in olie (rullen) 3 grote uien gesnipperd erdoor twee teentjes knoflook erdoor oregano basilicum en thym erdoor (met mate) rode paprika twee preien bakje champignons beetje rode wijn, tomaten puree zout en peper naar smaak iets suiker als je van een zoete saus houdt en maar sudderen (2 uur) even een beetje experimenteren met de hoeveelheden je ken beter iets moeten toevoegen dan eruit moeten halen en je kan het heel gemakkelijk in de vriezer bewaren

    Groetjes derk

  • Remi Crevere

    Ok dankjewel ga het snel eens proberen!

  • roso

    als je niet houdt vn zure saus kan je ook een groot stuk wortel in de saus toevoegen, dit neem de zuurheidsgraad af

  • Hankh

    De echte Bolognese saus is eigenlijk een vleesragout, en lijkt in het geheel niet op de sauzen die men in Nederland maakt. Er zijn enkele variaties, maar de basis saus is simpel en super lekker. Het geheim zit m in de lange kooktijd, en het toevoegen van maar heel weinig tomatenpuree.

    Zo wordt ie gemaakt

    100 gr spekblokjes uitbakken en dit met 1 grote winterwortel, 1 grote ui en 2 selderijstelen (heel fijngesneden), in grote pan men dikke bodem in flinke klont boter en olijfolie zacht fruiten. Dan vuur hoog, 1 kilo goede kwaliteit rundergehakt toevoegen en bruinen. Dan glas witte win, kopje runderbouillon en half blikje tomatenpuree erbij roeren. Zonder deksel 3 uur op allerlaagste stand pruttelen, maar als je de tijd hebt doe het dan 5 tot 6 uur. Om het kwartier roeren, en als hij te droog wordt wat water toevoegen. Zorg dat de saus dik en vrij droog is. Voeg op het laatst zout en peper bij.

    Serveer met linguine en vers geraspte parmzaan