Il Fiasco aanwezig op landelijke wijnbeurs Grootse Wijnen, Kleine Importeurs

17 en 18 april, Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderbrug

Op 17 en 18 april vindt voor de tweede keer de landelijke wijnbeurs Grootse Wijnen, Kleine Importeurs plaats. Il Fiasco uit Amersfoort is dit jaar voor de 1e keer deelnemer.

Il Fiasco

Il Fiasco is geen flop maar een webwinkel gespecialiseerd in Italiaanse wijn, opgericht in 2010. Dé Italiaanse wijn bestaat niet. Alleen al in de regio Veneto worden ruim tweehonderd verschillende wijnen geproduceerd!

Italië heeft twintig regio’s met veel lokale druivensoorten waar vele wijnen van geproduceerd worden. Deze wijnen weten de Italianen perfect te combineren met gerechten uit de regionale keuken. En geen Italiaanse regio is hetzelfde. Dat is niet alleen de charme van Italië maar maakt het ook het spannendste wijnland van Europa. De uitdaging is om orde in die chaos te scheppen. En dat doet il Fiasco. Il Fiasco gaat op zoek naar typische wijnen die gemaakt worden van lokale druiven. Zij ontmoeten traditionele wijnboeren en kleine wijnhuizen. Op 17 en 18 april zal il Fiasco de nieuwe wijnen uit haar assortiment presenteren.

Perswijn en eerste LinkedInproeverij

Wijntijdschrift Perswijn organiseert al meer dan 10 jaar grote proeverijen. Op de LinkedIn Groep van Perswijn ontstond een discussie over het missen van een podium speciaal voor de kleinere importeurs. Met een enquete werd deze behoefte onderzocht en bevestigd. In 2010 zag de eerste professionele, openbare via LinkedIn georganiseerde proeverij in Europa het levenslicht. Op 17 en 18 april vindt de beurs voor de tweede keer plaats in Aalsmeerderbrug.

Vijftig importeurs participeren in een bijzonder, voor iedereen toegankelijk, evenement waarbij ze hun wijnen laten proeven aan consumenten (zondag) en aan vakhandel en horeca (maandag). Er zijn wijnen uit bekende wijnlanden als Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Spanje en Italië te proeven. Maar ook wijnen uit de nieuwe wereld of onbekende wijnlanden kunnen worden geproefd. Zo staan er importeurs met wijnen uit Nieuw Zeeland, Roemenië, Georgië en Tjechië.

Kijk voor meer informatie op www.grootsewijnen.nl

Kleine wijnimporteurs in Nederland

Nederland kent een bloeiende gemeenschap van naar schatting 300 kleine wijnimporteurs. Het gaat stuk voor stuk om bevlogen ondernemers, elk met zijn of haar specifieke en gespecialiseerde kennis van bijzondere ambachtelijke wijnproducenten en -wijnen. Zij brengen het verhaal van de producent en het gebied direct over, want ze zijn er kind aan huis. Een eigen geluid van wijnen als een persoonlijke keuze, tegenover een grote markt van massawijnen. Kleine wijnimporteurs bieden wijnliefhebbers en professionals iets bijzonders. Door de kleine schaal van een kleine importeur – meestal zijn het eenmanszaken met minder dan 75.000 flessen import - kan de importeur bovendien veel persoonlijke service leveren. De wijnen zijn uniek en op beperkte schaal verkrijgbaar. Het traject van wijngaard naar consument is kort. Deze importeurs kennen hun leveranciers én hun klanten vaak nog persoonlijk. De meeste importeurs hebben zich gespecialiseerd in een land of een streek, waarin ze thuis zijn. Ze zijn allemaal anders, maar de passie en gedrevenheid is bij iedereen hetzelfde.

De proeverij vindt plaats op zondag 17 en maandag 18 april in Showkas de Arendshoeve, Aalsmeerderdijk 438 te Aalsmeerderbrug. De deuren zijn open van 12.00 tot 17.300 uur. Kaarten kosten €17,50 en zijn verkrijgbaar via www.perswijn.nl/kwi

Contact il Fiasco

Neem voor meer informatie over dit evenement of onze wijnen contact op met il Fiasco via email: info@ilfiasco.nl of op www.ilfiasco.nl.

Voor wie wil bestellen, hebben we een speciale kortingscode: SAFK2010. Hiermee krijgt iedere besteller 20% korting.